Osiągnięcia
Pierniki wykonujemy od kilkunastu lat. Przez cały ten okres czasu staraliśmy się wyrabiać pierniki które możemy bez obaw dać do zjedzenia swoim dzieciom. Przygotowując pierniki według takich założeń od początku wiedzieliśmy, że aby wypiec dobre pierniki musimy użyć składników najlepszej jakości. Skład dobrej żywości zawsze jest podobny, najlepiej jak najkrótszy. W przypadku pierników sprawa jest bardzo prosta: mąka, miód, masło, cukier, przyprawa korzenna, soda, kakao i już. Tyle tylko trzeba aby powstał dobry piernik. Drugą sprawą na którą zawsze zwracaliśmy uwagę było pochodzenie składników, najlepiej dolnośląskie. Uważamy że im krótszą drogę składniki muszą przebyć tym lepiej i zdrowiej. Równie bardzo zależy nam na tworzeniu dolnośląskich pierników z dolnośląskich produktów. Taka filozofia, przywiązania do jakości i dolnośląskości składników zaowocowała na bardzo wielu polach. Jest nimi między innymi udział w kilku stowarzyszeniach i organizacjach ale i nagrody za osiągnięcia w zakresie wytwarzania naszych produktów.
Piernikarnia Wrocławska jest członkiem Dolnośląskiej Organizacji Turystycznej, Szlaku Kulinarnego Smaki Dolnego Śląska, Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz była do 2022 roku członkiem sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego Europa. Udział w tych organizacjach jest potwierdzeniem wysokiej jakości produktów i świadczonych usług.
W trakcie naszej działalności zostaliśmy wielokrotnie wyróżnieni i nagrodzeni. Największą wartość dla nas mają poniższe nagrody:
Najlepszy Smak Dolnego Śląska za piernik przekładany i I miejsce w Konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów za Bombę Legnicką.
Od 2022 roku jesteśmy członkiem Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego
Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.