Migdałki Niemczańskie





Opis
Tradycyjne dolnośląskie pierniki historyczne oparte na XIX wiecznym przepisie znalezionym w książce kucharskiej .
Skład pierników:
- miód,
- mąka pszenna,
- cukier,
- migdały,
- skórka z cytryny,
- sok z cytryny,
- koper włoski
- przyprawa korzenna,
- soda oczyszczona,
- proszek do pieczenia.
Klasyk nie zawsze jedno ma imię. I nie zawsze pisany jest jednym słowem. Przykładem Aachner Pfefferkuchen – czyli sławne pierniczki acheńskie – i… Niemcza. Bo Dolny Śląsk nie jedną ma tajemnicę ukrytą w smaku i aromacie dawnych czasów. A kto z nas nie chciałby poznać wszystkich sekretów naszego regionu i spróbować… Migdałków Niemczańskich wypiekanych w naszej manufakturze na podstawie oryginalnej receptury. Jak dawniej, gdy zbliżał się odpust, gdy dzieci wbiegały do karczem, do gospód i z jednym w ręku… Polecamy wszystkim Piernikolubisiom i Piernikożercom!
Waga pierników 120 gram